Dignitas Vintage 2013, Blanc de Blancs, Hatt et Söner, 75cl
120,00 €
Dignitas pika laagerdumisega šampanja parimatest viinamarjaistandustest.
„Aroomis on tunda kuivatatud õuna, küdooniat ja mett, millele lisanduvad rösti nüansid. Imeliselt happeline ja nauditav!“
Välimus: Dignitas cuvée’l on kaunis kollakas-kuldne toon, millele lisanduvad õrnad ookerkollased peegeldused. Vein on särav, helendav ja kristallselge. Aktiivne mullitamine loob veini pinnale peene ja elegantse mullivaiba.
Aroom: Aroom on väga meeldiv ja elegantne. Esile kerkivad intensiivsed kuivatatud puuviljade, nagu aprikoosi, ning võised noodid.
Maitse: Maitse on alguses sirgjooneline ja kosutav. Õhutamisel avanevad aeglaselt brioche’i, karamelliseeritud ja suhkrustatud nüansid. Valged puuviljad, nagu õun ja pirn, annavad sellele šampanjale elegantsi, iseloomu ja peenust.
Toidu kõrvale: See on rafineeritud ja jõuline šampanja, mida võib serveerida aperitiivina lõhe-rilleti röstsaiadega või eelroana koos õhuliste quenelle’ide ja Chaource’i juustufondüüga (Côte des Bars’ist). Miks mitte ka pardifilee, part meekoorekastmega või pehmed ja tugevamaitselised juustud, nagu Comté või Maroilles.
- Blanc de Blancs – 100% Chardonnay
- Mitmelt põllult pärit 1er Cru viinamarjad 50% Oger – 50% Vertus - Côte des Blancs
- Brut – 6 grammi suhkrut liitri kohta
- 9 aastat laagerdumist
- Kääritatud terastankides
- Ilma malolaktilise fermentatsioonita
Välimus: Dignitas cuvée’l on kaunis kollakas-kuldne toon, millele lisanduvad õrnad ookerkollased peegeldused. Vein on särav, helendav ja kristallselge. Aktiivne mullitamine loob veini pinnale peene ja elegantse mullivaiba.
Aroom: Aroom on väga meeldiv ja elegantne. Esile kerkivad intensiivsed kuivatatud puuviljade, nagu aprikoosi, ning võised noodid.
Maitse: Maitse on alguses sirgjooneline ja kosutav. Õhutamisel avanevad aeglaselt brioche’i, karamelliseeritud ja suhkrustatud nüansid. Valged puuviljad, nagu õun ja pirn, annavad sellele šampanjale elegantsi, iseloomu ja peenust.
Toidu kõrvale: See on rafineeritud ja jõuline šampanja, mida võib serveerida aperitiivina lõhe-rilleti röstsaiadega või eelroana koos õhuliste quenelle’ide ja Chaource’i juustufondüüga (Côte des Bars’ist). Miks mitte ka pardifilee, part meekoorekastmega või pehmed ja tugevamaitselised juustud, nagu Comté või Maroilles.